Az áraink és készletünk tájékoztató jellegű, a beszállítói bizonytalanságok miatt. Megrendelés előtt kérjen ajánlatot!

A lázmérésről

Lázról akkor beszélünk, ha a testhőmérséklet 38 fok fölé emelkedik. Ez alatt hőemelkedésről beszélhetünk, amely testünk természetes gyógyító folyamata, azt csillapítani nem szabad. Betegség esetén fontos hogy rendszeresen és pontosan tudjuk mérni a testhőmérsékletet.
A lázmérés történhet hónaljban, szájban, fülben, illetve végbélben. A végbélben mért hőmérsékletből fél fokot kell levonni, hogy valódi eredményt kapjunk. Azaz, ha egy csecsemő végbelében 38°C-ot mérünk, a tényleges hőmérséklete 37,5°C, ekkor még nem kell csillapítani a lázat.

Ma már a régi higanyos hőmérőhöz képest (2009 óta nem kaphatók) számtalan megbízható készülék közül választhatunk. A kórházakban is használt non-contact hőmérő bármilyen helyzetben megbízhatóan, gyorsan és egyszerűen használható. A beteg homlokára irányítva, tőle 5-8 cm-es távolságban tartva, egyetlen gombnyomással megkapjuk az aktuális testhőmérsékletet. (a non-contact hőmérővel tárgyak hőmérsékletét is pontosan mérhetjük)

A higanymentes lázmérő úgy működik, mint régi, higanyos párja, de a mérgező higany helyett legnagyobb mértékben galliumot tartalmaz. A lázmérő pontosságát megtartja. Lerázása kifinomultabb technikát igényel, nálunk egy hozzá csomagolt, műanyag lerázóval vásárolhatja meg, amely segítségével a művelet könnyedén elvégezhető. A mérési idő 2-3 perc. használhatjuk hónaljban, szájban vagy végbélben.

A digitális lázmérők manapság a legkedveltebb hőmérők. Kaphatók merev és hajlékony véggel. Segítségükkel gyorsan és pontosan mérhetünk lázat, használatuk egyszerű és biztonságos.

A digitális lázmérőkhöz hasonlóan megbízhatók és biztonságos az infrasugaras hőmérők, melyekel homlokon és fülön keresztül mérhetünk megbízhatóan testhőmérsékletet.

X